Bijles en (huiswerk)begeleiding

Voor basisschoolleerlingen en leerlingen uit het voortgezet onderwijs

Wat heb ik te bieden voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs


Brugklasleerlingen

De overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor de meeste kinderen een grote stap. Ze krijgen meer vrijheden voor hun gevoel. Eén van de lastige dingen is 'het plannen en maken van je huiswerk'. Hoe doe je dit en wanneer doe je dit? De verleiding om andere leuke dingen eerst te gaan doen is groot. Uit ervaring weet ik dat de planning van huiswerk in groep 8 van de basisschool niet voldoende aan de orde komt. Vaak beginnen leerlingen te laat met hun huiswerk, waardoor er stress ontstaat of waardoor de kinderen de stof niet voldoende beheersen en minder goede cijfers behalen. Ik kan uw kind hierin ondersteunen en begeleiden. Door enkele keren per week na schooltijd bij mij thuis onder begeleiding huiswerk te plannen en te maken in een kleine groepjes (max. 6 kinderen) leren de kinderen hier zelfstandig mee om te gaan.


Leerlingen uit de hogere klassen

Ook voor leerlingen die al langer op het voortgezet onderwijs zitten, is het plannen van het huiswerk nog wel eens een probleem. Hoe vind je de goede balans tussen school, huiswerk, sport en vrije tijd? Hoe voorkom je dat je al je huiswerk op het laatste moment moet doen? Hoe voorkom je stress veroorzaakt door niet op tijd aan je huiswerk te beginnen? Hoe houd je het overzicht? Door samen de agenda te bespreken en huiswerk en andere bezigheden te plannen krijgen de leerlingen meer inzicht in hun tijdsindeling en schiet het huiswerk leren en maken er niet bij in. Ik kan die stok achter de deur zijn die ze (soms) nodig hebben!

Voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact met mij opnemen via het contact formulier, per mail (schoolbasis@anetwilbrink.nl) of telefonisch (06 - 46 31 85 47).